Гугл не лаже: Еве која марка на автомобил е најпосакувана кај Балканците! (ФОТО)

Најпопуларниот интернет пребарувач во светот Гугл објави мапа на која се гледа која марка на автомобили во која земја најчесто се „гугла“.

Судејќи по неа, најпопуларен меѓу Балканците е БМВ.

Hyundai го освои вниманието на Русите, Французите го сакаат своето Renault, Швеѓаните го сакаат своето Volvo, а најновите трендови во автомобилската индустрија се чини дека најмногу ги следат Норвежаните, кои најмногу ја бараат Tesla.