ДАЛИ СЕ СОГЛАСУВАТЕ? – САРА ПРИЗНА ДЕКА ПОДОБРО ДА ОДИ НА РАБОТА, ОКОЛКУ ДА СЕДИ ДОМА И ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ДЕЦАТА: Причините на оваа вработена мајка ќе ве ШОКИРААТ

Сара Торесан од Австралија била брутално искрена и признала дека попрво би оди на работа отколку да остане дома и да се грижи за децата. И нејзината објава на TikTok предизвика буквална лавина од коментари. И додека многу жени ја разбираа, од друга страна имаше и такви кои страшно ја осудуваа.

  • Ако имав опција да останам дома со децата или да одам на работа по ноќта во која немав доволно сон, секогаш би избрал да одам на работа. Мислам дека сум многу квалификувана да зборувам на оваа тема бидејќи сум вработена мајка. Одењето на работа е многу полесно отколку да останете дома со децата – рекла таа, а нејзиното видео за рекордно време станало популарно на социјалните мрежи.
@imperfectalignment

If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night … I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp

♬ original sound – Sarz

Таа смета дека одењето на работа има многу придобивки за неа.

  • Можам да ја слушам мојата омилена музика на пат кон работа. Можам мирно да шетам и да пијам кафе. Можам да разговарам со колегите на работа и да користам различни делови од мозокот – искрена е оваа мајка.

Таа истакнува дека е многу возбудена кон крајот на работното време, бидејќи едвај чека да ги види децата, а со нив поминува многу поквалитетно време отколку кога е дома цел ден.

-Од моментот кога ќе ги отворите очите наутро до затворање навечер, вие сте во машина. Постојано ги задоволувате нивните потреби, ги смирувате нивните конфликти, им викате. Повеќето родители кои остануваат дома со своите деца сонуваат за самостојни 45 минути слушање на омилената музика или подкасти – заклучи Сара.

@imperfectalignment

Working to your strengths and accepting your weaknesses can help you to put your needs first so that you CAN become Supermum, even if it looks very to different to what you expected #mumlife #momtok #mumsneeds #happyMum #fyp #foryoupage

♬ original sound – Sarz

А потоа дојдоа најразновидните коментари од мајките на оваа тема:

„Работата е моето платено отсуство.”
„Да се ​​остане дома со децата е сто пати полесно од работа. Секако дека има предизвици, но тоа е благослов за мене.”
„Би го изгубила умот како мајка која останува дома“.
„Апсолутно не би сакалa да бидам на работа. Осум години сум дома со децата и можам да правам што сакам“.
„Мојата работа е толку убав одмор!