Доктор Оз ги посети преживеаните од земјотресот во јужна Туркије (ФОТО)

Оз, кој го придружуваше кардиоваскуларниот хирург Халит Јеребакан од Истанбул, ја посети болницата за истражување и примена при Универзитетот „Мустафа Кемал“.

Оз го придружува турскиот хирург д-р Јеребакан во провинцијата Хатај, провинција која беше тешко погодена од двојните земјотреси на 6 февруари Мехмет Оз, познатиот турско-американски кардиохирург и американски политичар денес ги посети хоспитализираните преживеани од неодамнешните големи земјотреси во јужна Туркије.

Оз, кој го придружуваше кардиоваскуларниот хирург Халит Јеребакан од Истанбул, ја посети болницата за истражување и примена при Универзитетот „Мустафа Кемал“.

Посетувајќи ги роднините на пациентите, тој одговараше и на прашањата на преживеаните и нивните семејства. Оз и Јеребакан пристигнаа во Хатај доцна во петокот.