Дурекс бара мажи да ги пробаат нивните нови кондоми, нудејќи им парична награда

0

Компанијата за кондоми Durex објави оглас во кој бара 50 луѓе да ја пробаат нивната нова понуда за кондоми. Тие го опишуваат новиот производ како нивниот „најтенкиот кондом досега“, пишува Mashable.

Тие наведуваат дека секој што ќе се согласи да проба Акти кондоми и да напише рецензија за нив ќе добие награда од 100 фунти (околу 116 евра). Дурекс вели дека се уверени дека нивните нови кондоми „нема да го намалат сексуалното задоволство“, повикувајќи се на истражување кое покажало дека многу мажи избегнуваат заштита. 

„Бараме мажи од цела ОК за да дадат искрени прегледи на нивното сексуално искуство по употребата на Акт кондоми“, рече менаџерката Ники Хејворд. Таа додаде дека новите кондоми се работеле со години и се направени „за да го зголемат задоволството од сексот, а не да го намалат“. Пријавувањата траат, велат, до 23 септември.

Инаку, компанијата Durex објави нови кондоми набргу откако објавија дека само 62 отсто од сексуално активните мажи користат заштита.