Еве како изгледа жена која е несреќна во бракот: 10 сигнали кои се гледаат од километар

0

Луѓето денес не сакаат да страдаат и на првите знаци на криза ја напуштаат брачната заедница. Но, пред разводот, незадоволството кулминира.

Ова се некои од знаците што ги манифестира жената која живее во несреќен брак:

1. НЕ КОМУНИЦИРА СО СОПРУГОТ

Познат е фактот дека жените сакаат да зборуваат. Ако жената не комуницира, тогаш има нешто што ја мачи.

2. БРЗО СЕ ЛУТИ

Кога жените се неисполнети и несреќни, тие се способни да се налутат за секоја ситница. Ако жената брзо се налути на нејзиниот сопруг, тогаш ова е уште еден знак за несреќно мажена жена.

3. СЕКОГАШ Е УМОРНА

Една студија покажа дека жените во несреќни бракови имаат повисоки нивоа на кортизол, што доведува до низа симптоми: еден од нив е хроничен замор.

4. ВЕЛИ ,,НЕ” НА СЕКСОТ

Жените кои се несреќни во бракот не дозволуваат партнерот физички да им пријде.

5. ИМААТ ТАЈНИ

Кога жената се однесува таинствено и не сака да споделува сè што и’ се случува во животот, работите веројатно не одат како што треба.

6. ГУБИ ДОВЕРБА

Кога жената ја губи довербата, секоја ситница е под лупа. Го проверува телефонот, шпионира електронска пошта. Таа не му верува и често можете да ја слушнете како вели: „Не можеш да му веруваш на маж“.

7. НЕ МУ ОБРНУВА ВНИМАНИЕ НА СОПРУГОТ

Кога жената ќе го изгуби интересот за својот сопруг, тогаш е очигледно дека е несреќна во бракот.

8. ПРАВИ НОВИ ЧЕКОРИ ВО НЕЈЗИНИОТ ЖИВОТ

Кога жената се посветува на своето хоби и сама излегува од дома, тоа значи дека е несреќна во бракот. Се помалку време му посветува на партнерот и постојано бара нови хоби.

9. РАЗМИСЛУВА САМО ЗА СЕБЕ

Жената која е несреќна во бракот станува себична. Времето го посветува исклучиво на себе, располага со парите и со своите емоции. Ова е знак дека таа е несреќна во бракот.

10. ГО МЕНУВА СВОЈОТ ИЗГЛЕД

Видливите промени во изгледот се еден од најголемите чекори кои таа ги вложува во себе и дека е подготвена да се движи во животот без својот партнер.