ЕПСКА ЗИМА – Да, месецот е март, а ова е „сончева“ Калифорнија. Погледнете ги фотографиите, таму пристигна ледена доба (ФОТО/ВИДЕО)

Илјадници луѓе во Калифорнија се оковани од снегот кој не престанува да паѓа.

Таа американска држава изминативе десетина дена ја зафати снежна бура и прогласена е вонредна состојба. Во округот Сан Бернандино во Калифорнија, каде живеат два милиони луѓе, паднаа повеќе од 1,5 метри снег. Погледнете ги фотографиите од Калифорнија покриена со снег