Заштедете пари! Наместо перење, испрскајте ја оваа смеса на душекот и ќе биде како нов

Длабинско чистење на душекот не е евтино, а за да се ослободите од смрдеата и непријатните мириси, треба да ја направите оваа смеса и да ја испрскате на површината.

После напорниот ден, сите едвај чекаме да легнеме во кревет и да заспиеме во мирен сон. Меѓутоа, понекогаш може да ни пречат непријатните мириси за време на спиењето , особено ако душекот на кој спиеме е стар.

Душекот не е лесен за перење, а длабокото чистење може да биде прилично скапо.

Многу луѓе одат на различни начини за да го одржат својот душек да мириса и да биде чист. На социјалната мрежа TikTok популарната Мама Мила често споделува практични совети за одржување на домот, а еден од нејзините трикови помага да се елиминираат непријатните мириси од душеците.

Наместо перење, испрскајте ја оваа смеса на душекот

@mama_mila_ Nothing better than fresh linen 💤 #homedecor #selfcareroutine #tipsandtricks #cleanhome #bedroomcheck #home #cleaningtips ♬ Run Free (feat. IVIE) – Deep Chills

Прво, тој советува да ги извадите чаршафите и да го исчистите душекот со правосмукалка. После тоа, измешајте сода бикарбона со неколку капки етерично масло и посипете ја на душекот. Оставете ја смесата да делува неколку часа, а потоа повторно вакумирајте.

За дополнителна свежина, можете да ставите неколку капки есенцијално масло директно на свежа постелнина. Овој едноставен трик ќе го освежи вашиот душек и ќе го направи попријатно место за спиење.