ИЗВЛЕЧЕН ОД РУШЕВИНИТЕ ПО ТРИ НЕДЕЛИ: Чудо во Турција, објавено видео од спасувањето (ВИДЕО)

0

Видеото од спасувањето го објави турското Министерство за земјоделство и шумарство.

Турските спасувачи под надзор на ветеринари извлекоа од урнатините коњ кој помина 21 ден заробен во зграда во Адијаман.

Видеото од спасувањето го објави турското Министерство за земјоделство и шумарство.

Животното е извлечено од непристапен терен. По преглед од страна на ветеринар, кој утврдил дека животното нема повреди опасни по живот, коњот е вратен на сопственикот.

Во меѓувреме, во Хатај е отворена полска болница за спасување на животни. Десетици волонтери бараат домашни миленици.

Турција беше погодена од два разорни земјотреси на 6 февруари, во кои досега загинаа најмалку 44.000 луѓе.