КАКО ПИЕТЕ ВОДА: ОВОЈ МЕТОД се тврди дека СПРЕЧУВА многу болести

Јапонските научници тврдат дека наутро, на празен стомак, мора да испиеме четири чаши од по 150 мл вода или вкупно 600 мл вода.

Сите веќе знаат дека е неопходно да се пие два литра вода дневно, но кога треба да пиеме, малкумина знаат. Имено, јапонските научници тврдат дека наутро на празен стомак треба да испиеме 4 чаши од по 150 мл вода или вкупно 600 мл вода.

Водата ќе го исчисти вашиот стомак, но и ќе го намали ризикот од развој на голем број болести. Имено, водата ги чисти цревата и ја зголемува способноста на желудникот да ги апсорбира хранливите материи од храната што ја јадете.

Постапката е како што следува:

Веднаш штом ќе се разбудите, пред да ги измиете забите и да се измиете, испијте 600 мл вода. После тоа, измијте ги забите, подгответе се, но не јадете и не пијте ништо. По 45 минути појадувајте, но после појадок не пијте или јадете ништо во следните два часа.

Водата помага да се испуштаат токсините од нашето тело, кои прво ќе се видат на лицето и телото, односно кожата. Вашето лице ќе стане посвежо и почисто.

Со пиење вода веднаш штом ќе се разбудите, ќе го намалите времето кое му е потребно на телото да создаде нови клетки и мускулно ткиво.

Ако не пиете доволно вода, може да го зголемите ризикот од разни болести, како што се рак на дојка, рак на матката, леукемија, дијабетес, камења во бубрезите, астма, запек, главоболки и многу други.

Ако ви е премногу да испиете 600 мл вода веднаш наутро, почнете со помали количини кои постепено може да ги зголемувате.