КРАТКА ИНДИСКА ПРИКАЗНА КОЈА МОЖЕ ДА ВИ ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТОТ: Сите луѓе кои доаѓаат кај вас, всушност сами сте ги привлекле!

0

Индиската приказна за куче во соба полна со огледала може да ја промени вашата перспектива и да ја промени вашата околина – дознајте што треба да правите!

Какви луѓе ве опкружуваат? Дали се тие мрачни и намрштени лица, луѓе кои не сакаат да ве слушаат, не ве разбираат или се луѓе кои се полни со љубов и разбирање? Секоја личност се појавува во вашиот живот со причина , а според една стара индиска приказна , вие самите всушност привлекувате одредени луѓе во вашиот живот .

Прочитајте ја индиската приказна за кучето во собата на огледалата – може да ви го промени животот и да ја осветли вашата перспектива :

Кучето било заклучено во просторија каде што сите ѕидови биле направени од огледала. Така кучето видело многу кучиња, што толку го налутило што заржало и ги покажало забите. И другите кучиња го направија истото: сите ги покажаа забите.

Кучето се исплашило и почнало диво да трча низ собата. Трчаа и другите кучиња, што уште повеќе го збуни кучето. Трчаше толку долго што падна мртов од исцрпеност. Кутро куче!

Ако тој само вртеше со опашката и учтиво погледнеше во огледалото, сликите во огледалото би го направиле истото.

Заклучокот на оваа приказна е дека сите луѓе во нашите животи се всушност само одраз на нашата внатрешна состојба. Кога другите ви изгледаат грубо, сурово, луто, подарете им насмевка и малку добрина и гледајте како ќе се промени вашата реакција, но и како ќе почне да се менува вашата околина.

Смеата и лутината можат да бидат заразни, а вие сепак избирате да ширите смеа и радост. Промената секогаш започнува од поединецот, нека започне со вас денес!