Лавров ги заобиколи медиумите, не одговараше на новинарски прашања

0

 Министерот за надворешни работи на Русија, Сергеј Лавров не застана на изјава за новинарите при влезот во салата „Борис Трајковски“ каде што се одржува 30. Министерски совет на ОБСЕ.

Иако на Лавров му поставија неколку новинарски прашања, тој си замина без да одговори.