Локален продавач откри што и ставил Коста К. во џебот на сестра си пред крвавиот пир: Професорка раскажа страшни детали

Проф. Д-р Тодоровиќ рече дека ги познава сите продавачи во продавниците околу училиштето, а еден од нив и раскажал неверојатна приказна за К.К и неговата сестра.

Професорката на Факултетот за политички науки Неда Тодоровиќ, која живее недалеку од основното училиште „Владислав Рибникар“ во Врачар, ја сподели приказната за локален продавач за сестрата на Коста К., кој на 3 мај уби осуммина негови пријатели и училишни чувари, а рани уште пет ученици и професор по историја.

Професорот, кој предаваше новинарство на генерации и генерации дипломирани новинари на Факултетот за политички науки, вели дека во случајот со трагедијата низ која сите минуваме, „виновни се родителите, а не детето“. Како што објаснува професорката, „детето е производ на она што го учеле родителите дома, за тоа во овој случај имаме и материјални докази – дека детето го имало сето тоа на располагање“.

Проф. Д-р Тодоровиќ рече дека ги познава сите продавачи во продавниците околу училиштето, а еден од нив и раскажал неверојатна приказна за К.К и неговата сестра.

– Влегов во продавница и продавачот ми рече: „Сите тие деца многу добро ги познавам, бидејќи секојдневно пазарат кај мене. Го познавам и тоа момче и неговата сестра. Таа дојде кај мене пред некој ден и сакаше да ми плати нешто. Таа извадила пари од џебот, па и испаднал нож. Се намуртив и реков: Што ти треба нож, а таа ми рече: Не е мое, не е мое, од брат ми е. Го носеше, но дојде полиција и се плашеше да не го најдат кај него и ми го даде“. Ова се информации од продавач кој ги познава. Тоа не беше во моментот, беше подготвено. Тоа дете носеше нож на училиште, и дали знаеме дали некои други деца носат ножеви на училиште? – рече проф. д-р Неда Тодоровиќ која гостуваше на телевизија К1.