МИСТЕРИЈАТА НА ЈАГЛЕНИСАНОТО ТЕЛО ПРОНАЈДЕНО ВО ПОДГОРИЦА: Објавени детали за жртвата – полицијата се мачи со една работа

0

Полицијата претпоставува дека убиството се случило пред три до пет дена.

Откако во Штеке кај Подгорица беше пронајдено изгореното тело на млад човек, полицијата се уште работи на идентификација.

Тоа што може да им ја отежне работата на истражителите е информацијата, како што соопшти извор од Полициската управа, дека немаат пријавено исчезнување на помладо машко лице. Според информациите на порталот Стандард, млад маж на возраст од 25 до 30 години бил убиен со два истрели, по што телото било запалено.

Полицијата претпоставува дека убиството се случило пред три до пет дена.

Вишиот државен обвинител Радмила Гачевиќ за „Вијести“ изјави дека околу 10:30 часот била информирана дека во Штеке е пронајдено јагленосано тело на неидентификувано машко лице.

Веднаш по добивањето на информацијата излегов на лице место со службеници од Полициската управа, Одделот за обезбедување Подгорица, каде во присуство на вештаци од соодветната струка извршивме увид. По добивањето на потребното вештачење ќе имаме повеќе факти за овој настан – рече таа. На лице место биле и полициски екипи со кучиња трагачи.

Телото на убиениот млад човек е пренесено на обдукција во Клиничкиот центар на Црна Гора, каде се чека извештајот од обдукцијата.