НЕКОГАШ НА НАСЛОВНАТА НА VOQUE- Асима Сефиќ е познато име во светот на манекенството, а се најде и на листата на најубави на светот

Асима Сефиќ од Бишќа е познато име во светот на манекенството, а ги красеше и насловните страници на Voque. Оваа прекрасна девојка се најде на листата на најубави во светот на YouTube каналот Bright Side, кој има повеќе од 44 милиони следбеници.

“За признанието кое дојде од BrightSide, кое ме смести меѓу десетте најубави необични жени на светот, дознав додека пребарував на Интернет. Никогаш не се надевав на тоа, ниту пак очекував такво нешто. Секако дека бев воодушевена но и горда, бидејќи знам дека тоа не се случи случајно, и работев напорно за да постигнам такви резултати. Сепак, сакам да нагласам дека лично не се сметам себеси за една од најубавите жени, ниту пак сум тоа некогаш сум го помислила. Секоја жена има посебна убавина и секоја е нешто најубаво“, изјави Асима за Слободна Далмација.

Таа неколку пати ги красеше насловните страници на Vogue и Huffington Post, а соработуваше и со Garnier и агенцијата Midkenn Model Management. За жал, Асима, како и многу други млади луѓе, има намера да ја напушти својата земја.

„Што се однесува до мојата иднина во Босна и Херцеговина, се обидов да постигнам резултати во земјата, да бидам пример за другите млади луѓе кои масовно ја напуштаат земјата, но, за жал, повеќе не можам да се видам во земја каде што знам дека не можам да ги постигнам плановите за цели и да работам на напредок. Сè уште живеам на Бихаќка, но секако не планирам да ја градам мојата иднина тука“, рече таа.