НЕОБИЧЕН ПОТФАТ: Купиле напуштено училиште и го претвориле во луксузен станбен комплекс (ВИДЕО)

Во 2019 година, група пријатели се здружија за да купат напуштено средно училиште во Пенсилванија за само 100.000 долари (околу 180.000 KM), кое потоа го претворија во станбен комплекс со 31 единица.

Џеси Виг, Адам Колучи и Ден Спанович се пријатели кои решиле да купат напуштено училиште за да го претворат во станбен комплекс со 31 луксузен стан.

„Запознаен сум со училиштето и да бидам многу искрен, не бев сигурен што има најлогично да се прави со зградата, но за цената морав да го добијам и се надевав дека ќе најдеме добра опција во иднина“, изјавил Џеси Виг, која е и агент за недвижнини.

Три години подоцна, зградата доби нов изглед и има 27 еднособни и четири двособни станови, кои се изнајмуваат за 1.650 долари месечно (околу 3.000 конвертибилни марки). Овие модерно изградени апартмани имаат вградена машина за сушење и перење.

Зградата беше напуштена со години и беше потребно време да се направи план на кат. Она што беше училница сега е претворено во станови, а она што беше училишен хол е претворено во заедничка дневна соба. На приземјето има голема теретана, која вклучува кошарка на половина терен, слободни тежини и велосипеди.

Шест месеци откако станбената зграда беше пуштена во употреба, таа беше целосно изнајмена. Сите добивки и расходи се поделени помеѓу сите тројца партнери. Идејата не застана само на едно напуштено училиште. Откако го препознаа успехот на нивната прва инвестиција, купија училиште во близина во август 2020 година.