НЕОБИЧЕН ФЕНОМЕН – ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ОДНЕСУВАЊЕТО НА ПТИЦИТЕ кои наводно се снимени непосредно пред земјотресот (ВИДЕО)

Постојат некои мислења дека животните можат да почувствуваат земјотреси, затоа нивното однесување треба да се следи.

На социјалните мрежи се шири видео за необичното однесување на јата птици кои панично летаат на сите страни. Наводно е создадено, како што се тврди, на југот на Турција, непосредно пред разорниот земјотрес во кој според последните информации загинале повеќе од 5.000 луѓе.

Одеднаш, сите птици се издигнаа во воздухот непосредно пред земјата да почне да се тресе. На неколку видеа може да се видат птици како полетуваат од згради и други места каде што одмарале, а речиси сите завршуваат на врвовите на дрвјата.

Постојат некои мислења дека животните можат да почувствуваат земјотреси, затоа нивното однесување треба да се следи.