Ова се строгите куќни правила кои Кејт Мидлтон им ги постави на своите деца, една работа им е апсолутно забранета!

Кејт Мидлтон има интересни образовни методи кои ги применува на нејзините три деца, кои ги има со принцот Вилијам.

Британската принцеза Кејт Мидлтон предизвикува воодушевување кај јавноста од методите и начинот на кој ги воспитува своите три деца, кои ги има со принцот Вилијам, а сега се откриени нејзините прилично строги куќни правила што ги постави и кои сите мора да се придржуваат, според извор близок до нив.

Според странските медиуми, 41-годишната Кејт им забранува на своите деца, 9-годишниот принц Џорџ, 7-годишната принцеза Шарлот и 4-годишниот принц Луис да викаат во куќата.

„Викањето е апсолутно забрането за децата и на почетокот се решаваат сите навестувања за викање“, изјави инсајдер за The Sun.

Кејт и Вилијам наводно се одлучиле за сопствената техника кога станува збор за дисциплинирање на нивните деца, па наместо да ги праќаат во нивните соби или да ги казнат, тие ги оддалечуваат од местото на расправијата и мирно разговараат со нив и им објаснуваат што згрешиле.

„Работите им се јасно објаснети и Кејт и Вилијам никогаш не им викаат“, додал изворот.

Кралските експерти претходно направија други откритија за техниките на воспитување на принцот и принцезата, а во една прилика и магазинот ОК! откри дека членовите на кралското семејство се многу строги за времето поминато на екраните.

Кејти Никол тврди дека принцезата од Велс сака да ја поттикне креативноста кај своите деца, поради што не смеат да ги користат своите мобилни телефони или таблети.

„Акцентот во нивното воспитување е ставен на познавањето уметност и занаетчиство, сликање и работа со сите работи што не се ориентирани на екранот. Кејт обично е многу строга за времето на екранот и го сведува на минимум“, објасни Кејти за Дејли Меил.

Извор близок до семејството откри и дека Вилијам и Кејт ја забраниле употребата на iPad во нивниот дом, коментирајќи дека тие се играчки за возрасни, а не за деца. Кејт верува дека отвореното игра клучна улога за здравјето и среќата на нејзините деца и сака да ги искористи сите средства за да го поттикне тоа.