Пензионер од Британија заврши во затвор откако повикал 911 и полиција повеќе од 7.000 пати

0

Пензионерот Роџер Џексон (77) од Велика Британија заврши во затвор откако се јавил на 911 и полицијата повеќе од 7.000 пати.

Полициската станица во Сасекс и службата за брза помош на Југоисточниот брег изјавија дека тој им упатувал навредливи повици од септември 2020 година. Тој е осуден на 39 месеци во Окружниот суд во Луис, откако се изјасни за виновен.

Се проценува дека потрошил повеќе од 400 часа на повици. Сара-Луиз Глидон, портпаролка на полицијата, рече дека Џексон добил неколку предупредувања за неговото постојано јавување пред да биде уапсен.

„Фреквенцијата на неговите повици имаше ефект да го спречи оперативниот центар да и пружи услуга на јавноста, на која навистина и беше потребна полициска помош“, додаде таа.

Нејтан Дакснер, кој работи на повик во Брза помош на Југоисточниот брег, рече дека Џексон секојдневно вербално ги малтретирал вработените.

„Само еден непотребен повик ги доведува животите на другите во опасност“, нагласи тој.