Писториус: Германија и НАТО ќе ја поддржат Полска во одбраната на источното крило

Германскиот министер за одбрана Борис Писториус изјави во Прага дека Берлин и НАТО се подготвени да ја поддржат Полска во одбраната на нејзиното источно крило.

„Таму каде на полските партнери им е потребна поддршка, тие ќе ја добијат“, рече Писториус на прес-конференцијата со својот чешки колега.

Коментарите на Писториус, според полските медиуми, доаѓаат откако полскиот комитет за безбедност одлучи да ги премести воените единици на истокот на земјата поради присуството на групата Вагнер во Белорусија.