ПОЛИЦИЈАТА ЈА ОПКОЛИЛА КУЌАТА НА МАСОВНИОТ УБИЕЦ: Нова драма во Прага, еве што се случува со домот на Дејвид Козак

Полицијата дежура пред куќата на убиецот од Прага, Давид Козак (24) во Хостуњ, област Кладно, бидејќи некој се обидел да упадне во неа.

„Пред една недела добивме пријава за обид за грабеж во куќа во Хостоуње. После тоа регистриравме целосна кражба во куќата“, изјави за Novinki.cz портпаролката на полицијата Михаела Рихтерова.

Полицијата ги истражува двата случаи и почна да ја обезбедува куќата.

Полицајците се опремени со долги пиштоли како мерка на претпазливост низ целата земја.

Поради истрагата која е во тек, полицијата не соопштува колкава е штетата ниту дали е нешто украдено при кражбата.

Да потсетиме, Дејвид Козак на 21 декември уби 14 лица на Факултетот во Прага, а потоа се самоуби.

Живеел во куќа, а пред масакрот во Прага го убил својот татко.

Во прошталното писмо тој признал дека убил и маж и двомесечно бебе.