ПОТРЕСНА ПРИКАЗНА НА МИША КОВАЧ: Се женеше три пати, а поради СМРТТА на синот си пукал ВО ГРАДИТЕ! Еве кој го врати во живот!

0

По смртта на неговиот син Еди, Мишо Ковач долго време не можел да закрепне. На крајот, тој најде мир со Силвија Конте Калви Марковиќ, астролог 30 години помлада од него.

Му пришла во кафуле во Загреб и рекла дека може да му помогне. Таа, тврдеше Мишо, го одвикнала од седативите и му го спасила животот.

Мишо Ковач

Ја нарекол свој спасител која го извлекла од темнината. Се пишуваше дека Конте во астролошките анализи видел дека Мишо ќе крене рака на себе.

– Се што се собираше во мене седум години, експлодира во миг. Не ја најдов вистината што ја барав сето ова време. Барам нешто, а знам дека не можам да го најдам. Всушност, јас ја знам вистината, но би сакал и другите луѓе да ја знаат. Одам по улица, ги гледам децата, се сеќавам на син ми. Не можам да го објаснам чинот, тоа е прашање на моментот. Чудо е што воопшто останав жив – кажал Мишо во едно интервју, три недели по обидот за самоубиство.

Мишо Ковач

Тоа го направил во момент на тешка депресија, кога му исчезнала последната потпора во животот, Мишо сакал да го следи својот син. Се случи, рече тој, во еден момент, му беше доста од се и го повлече чкрапалото. Му здодеа од лаги, фарса, се присетува во интервјуто новинарот на 24sata.hr:

– Седев на неговиот болнички кревет. Беше скршен, депресивен, зборуваше тивко и си ја отвори душата. Плакарот покрај креветот беше полн со телеграми со желби за брзо опоравување. Во тие денови, ми рекоа во болница, телефонот во неговото одделение не престана да ѕвони. Жените се претставувале како мајки, сестри, сопруги и така, меѓу соседите, подалечните роднини и слично, четири сопруги , две мајки и тројца браќа го барале Миша на телефон.

Мишо Ковач

– Додека некои пишуваа графити во Загреб во 1999 година, „Елвис е мртов, Мишо е жив“, други се јавуваа во редакциите и протестираа против медиумското внимание што му беше дадено. Немаше средина. Или беа на колена пред него или му го свртеа грбот. Се сеќавам дека нашиот разговор накратко го прекинаа двајца готвачи кои работеа во болницата. Му донесоа овошје, му подадоа рака и жалејќи што избраа погрешен момент, ја напуштија просторијата по неколку зборови на поддршка. Со, се разбира, со ветување дека повторно ќе го посетат.

– После тоа ретко настапуваше, но кога излезе на сцената, доволно му беше да крене раце, па целата сала падна во транс. Мирот му го врати третата сопруга Лидија Пинтариќ, која ја запозна во кафуле во Велико Горица.

Мишо Ковач