ПРАВОСЛАВЕН СВЕШТЕНИК ОТВОРЕНО: „Жените го очекуваат ова од мажите, па затоа пропаѓаат браковите!“

0

Важно е да бидете свесни за некои аспекти на врската, за да ги избегнете и исправите грешките!

Во време кога се распаѓаат браковите и врските, православниот свештеник отец Предраг Поповиќ зборуваше за односот помеѓу мажот и жената и што е важно врската да биде и да остане силна. 

Слушајќи го, многу жени веројатно ќе се согласат со неговото гледиште. 

  • Ако жената види дека знаеш што сакаш во животот, дека имаш насока, нема потреба да бидеш убав, ќе ја привлечеш. Не ти треба скап автомобил, со такви коли знаеш што се привлекува. Жената бара сигурност, кога имаш правец во животот, тогаш знае дека може да смета на тебе и дека ќе и бидеш поддршка, а таа ќе биде твоја поддршка. Таа тогаш знае дека може да биде ваш патник, копилот – рече Поповиќ.
  • Му пријде, тој беше срамежлив, се согласи, се забавуваат, вели оди лево, тој замина, прашува што ќе јадат, сите одлуки и ги остава на неа. Доаѓа бракот, тој ја чека нејзината команда и тогаш добиваш жена која е фрустрирана. Жените потоа доаѓаат кај мене кога ќе се венчаат и се жалат дека нивните сопрузи им оставиле се и се кријат зад нив, но тогаш е предоцна. Или девојка која гледа дека нејзиниот дечко е насилен, дека сака да тепа други, а потоа се жалат од нив во бракот дека се насилници. Сето тоа се гледа и пред брак – вели свештеникот Предраг Поповиќ.
  • Не ми се допаѓа и тоа што многумина живеат во вонбрачни заедници. Имаат деца, а таму пишува дека се родени вонбрачно. Велат хартија не е важна, па како не е важна. Тоа е завет пред Бога – објасни свештеникот.