СКАНДАЛ ВО РУСИЈА: ЧЕЧЕНЦИ ЈА СИЛУВАЛЕ НОВИНАРКАТА НА ПУТИН ВО УКРАИНА? Во окупираниот град налетала на злогласната бригада

Во окупираниот град налетала на злогласната бригада

Русија ја тресе голем скандал, како што пренесоа дел од украинските медиуми, бидејќи во јавноста протече писмо од руската телевизија НТВ, во кое се наведува дека нивната новинарка била силувана во окупираниот град Мелитопол.

Руската новинарка Олга Зенкова е испратена во овој град да направи репортажа. Русите го освоија Мелитопол на самиот почеток на војната. Според некои украински медиуми, а пишува и утринскиот весник, новинарката наишла на злогласната чеченска бригада. Зенкова наводно била силувана, а видеографот претепан.

Украинците пишуваат дека за овој страшен инцидент дознале сосема случајно, бидејќи во јавноста протече жалбата на НТВ, во која управата го повикала Истражниот комитет на Руската Федерација да го истражи случајот. Самата телевизија не сакаше ништо да коментира за да избегне „дискредитација на руската армија“, а официјалниот документ е испратен до шефот на Истражниот комитет.