ФОТОГРАФИЈА ЗА КОЈА ЗБОРУВА ЦЕЛИОТ СВЕТ – Вештачката интелигенција знае како би изгледал Елвис Присли да беше жив денес, погледнете!

0

Како би изгледал Елвис Присли да беше жив денес ? Вештачката интелигенција го има одговорот: новите компјутерски фотографии покажаа како би изгледал денес кралот на рокенролот на 88-годишна возраст.

На фотографиите произведени од DALL-E 2 AI и објавени од Daily Star, ѕвездата е многу потенка и помалку збрчкана. Неговата позната темна фризура сè уште е недопрена, освен неколку сиви прамени.

Сините очи на Елвис Присли секако ќе останат непроменети, но забите ќе му се затемнат, а веѓите ќе му избледеа.

За потсетување, Елвис Присли почина во 1977 година на 42-годишна возраст.