Швајцарија не дозволува извоз на топови во Украина

Владата во Берн денеска го отфрли барањето на Шпанија да дозволи извоз на противавионски топови од швајцарско производство во Украина.

Мадрид минатиот месец побара дозвола за извоз на топови со калибар од 35 милиметри.

Берн претходно ги отфрли и барањата на Данска и Германија, кои сакаа да испратат оклопни возила и муниција од швајцарско производство во Украина.