ОЛИВЕРА ЗНАЕ КАКО Е ВО ГРЧКИ ЗАТВОР! Хрватите прашаа што ги чека навивачите на Динамо, еве што им порача таа!

Оливера Ќирковиќ, поранешна кошаркарка и членка на организираната криминална група „Пинк Пантер“ беше во грчките затвори и за хрватските медиуми проговори за тоа што ги очекува навивачите на Динамо од Загреб.

По веста дека 105 хрватски навивачи останаа зад решетки по убиството на навивачите во Грција, беше објавено и како изгледаат тие затвори . Хрватските навивачи се пожалија на условите, а меѓународните институции ги оценуваат како многу лоши. Во вакви затвори била и Оливера Ќирковиќ , поранешна членка на организираната криминална група „ Пинк Пантер “, а за „РТЛ“ откри за што се работи бидејќи во нив поминала осум години.

„ Фактот дека Грција е во Европската унија, за хрватскиот народ да не се надева дека тоа е Европската унија. Сè оди бавно, истрагата е многу бавна и невешт, и фактот дека нема докази дека тие се не е претерано надежно, во грчките судови лесно можеш да бидеш осуден без докази, а во друг суд има шанси да паднат казните.Ова уште не е ни почнато, ќе трае вечно.Тие не можат да им помогнат на децата во ниедно освен финансиски, да има пари, што повеќе пари и тогаш полесно ќе се преживее притворот и затворот “, изјави Оливера Ќирковиќ.