Поранешна веганка призна: „Веганството беше најлошата одлука во мојот живот“ 

Поранешната веганка и студентка по право Викторија Ферез од Атланта на својот профил на Тикток редовно покажува што јаде како дел од нејзината „месојадна диета“, а во едно видео призна дека нејзината одлука да стане веган е најлошата во нејзиниот живот.

Викторија веќе седум месеци е на таканаречена месојадна диета, во која се консумираат само животински производи (заедно со вода и сол), без зеленчук, овошје, растителни масла, па дури и зачини.

Таа зажали што стана веган

Поранешната веганка тврди дека оваа диета и ги излекувала здравствените проблеми, како што се болки во зглобовите, акни, синуси, главоболки и надуеност. Викторија рече дека еднаш подлегнала на „веганската пропаганда“ и почнала да пие овесно или бадемово млеко и да јаде зеленчук секој ден.

“Никогаш повеќе не би го подложила моето тело на тоа. Признавам дека најлошата одлука во мојот живот беше да мислам дека веганството е правилно”, откри таа и додаде дека никогаш не се чувствувала подобро.

@vic.ferraz beef short ribs are one of my fav high fat meals #carnivore #fyp #carnivorediet #highfatdiet ♬ original sound – VICTORIA

Без овошје, зеленчук и шеќер

„Целосно ги исклучив сите видови шеќери: овошје, јаглехидрати и преработен шеќер. Не јадам растенија, не јадам зеленчук. Никогаш не би се вратил на таа храна бидејќи се чувствував многу лошо и сега се чувствувам многу добро. “, објасни таа.

Сега појадува јајца со сланина или плескавица, пие кафе со шлаг и јаде стек секоја вечер.

@vic.ferraz welcome to my day of eating #carnivore #carnivorediet #highfat #fyp ♬ original sound – VICTORIA