Активен Таг

Олег Дерипаска

Некогаш најбогатиот Русин со шокантни тврдења: “ЗНАМ КОГА РУСИЈА ЌЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПАРИ!“

Рускиот милијардер и индустријалец Олег Дерипаска тврди дека Русија би можела да остане без пари следната година, пишува The Guardian. „Веќе следната година нема да има пари. Ќе ни требаат странски инвеститори“, изјави

Рускиот тајкун Дерипаска бара да се стави крај на „државниот капитализам“!

Рускиот тајкун Олег Дерипаска денеска рече дека е време да се стави крај на „сиот овој државен капитализам“ и да се сменат политиките, бидејќи економијата на земјата се повлекува од ефектите на западните санкции поради нападот на Москва