Активен Таг

Бен Валас

ВИДЕО | “ПУКНА ЉУБОВТА“ – Володимир Зеленски не простува: Ова е казната поради која тој…

Вадим Пристаико помина три години како украински амбасадор во Велика Британија, но неговиот мандат неочеувано заврши откако утринава е разрешен од страна на Володимир Зеленски. Во претседателската одлука, според која Вадим

Доколку овој човек стане прв човек на НАТО, Владимир Путин може да остане заглавен во ќоше: “Ова е…

Има огромни пукнатини во западната Aлијанса. Многумина не се задоволни што САД донира касетни бомби, а Германија не сака да ја види Украина во НАТО. Ваквите расколи го истакнуваат долгорочниот проблем на поделена Европа, која се потпира на

Изборот за нов генерален секретар на НАТО е речиси невозможна мисија: Ова се трите сериозни имиња…

Изборот на генерален секретар на НАТО претходно се сметаше за речиси рутинска работа. Порано, клучните земји дискретно се договараа меѓусебно, а другите членки секогаш го прифаќаа тоа, но сега процедурата е многу потешка бидејќи НАТО има

Честитки од британскиот министер за одбрана за годишнината од членството на земјава во НАТО

Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска преку видео-конференциска врска разговараше со нејзиниот британски колега Бен Валас, кој и упати честитчки за годишнината од членството на Северна Македонија во НАТО. Како што