Активен Таг

месечина

Неколку тони вселенски отпад ќе се судри со Месечината, експертите велат дека отпадот доаѓа од Кина

Околу три тони вселенски отпад како што се остатоци од ракети и слично, непланирано ќе се судрат со Месечината, создавајќи масивен кратер и ќе кренат прашина од нејзината површина. Некои научници веруваат дека ѓубрето се движи во Вселената