Активен Таг

торта

ВИДЕО | ДЕСЕРТ СО НЕОДОЛИВ ВКУС- Tорта со афион: Една смеса, пет слоја

Магичниот колач со афион е познат и како паметен колач, бидејќи сите состојки се печат заедно во една тава, а на крајот добивате пет различни слоеви. Во почетокот важно е да се одвои во две смеси, а потоа да се соединат пред печење.