Активен Таг

Фатмир Битиќи

Битиќи: “Досега се завршени 56 проекти од ТАВ-програмата, тековно се работи на 25“

Започнатите проекти од ТАВ-програмата имаат 70-отстотна реализација која се одвива успешно и според предвидената динамика, оцени денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи. „До денеска се завршени 56 проекти во 56 општини

“ЗЛОТО ОД ХОЛОКАУСТОТ НЕ СМЕЕ ДА СЕ ПОВТОРИ!“ – Битиќи: “Денеска се сеќаваме на сите 7144…

Денеска се сеќаваме на сите 7144 Евреи, тие не се бројка, тие се светлината која ни го покажува патот. Затоа денеска, како и сите денови, гласот на разумот, светлината, прифаќањето, човечноста и демократијата мора да е гласен и јасен, да

Битиќи порачува: “Над 600 милиони евра ќе се слеат кај домашните компании од изградбата на…

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи вели дека со изградбата на автопатите на коридорите 8 и 10д, домашните компании ќе инкасираат 650 милиони евра.  „Во договорот стои дека 51 процент мора да бидат домашни компании како

Битиќи: “Ги поддржуваме домашните компании за да се конкурентни на меѓународните пазари“

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи денеска ја посети компанијата „Соко Горица“ ДООЕЛ Скопје.  При посетата, како што соопштија од неговиот Кабинет, вицепремиерот