Активен Таг

Володимир Зеленски

Володимир Зеленски: Засега не е потребна општа мобилизација на населението во Украина

Претседателот на Украина, Володимир Зеленски, изјави дека воените резервисти примиле повик, но ја исклучил опцијата за генерална мобилизација откако Русија објави дека ќе испрати војска на истокот на Украина. Зеленски минатиот ден