Активен Таг

Олег Дерипаска

Рускиот тајкун Дерипаска бара да се стави крај на „државниот капитализам“!

Рускиот тајкун Олег Дерипаска денеска рече дека е време да се стави крај на „сиот овој државен капитализам“ и да се сменат политиките, бидејќи економијата на земјата се повлекува од ефектите на западните санкции поради нападот на Москва