БЕВ ВО ВРСКА СО МАЖ ОД 20 И 40 ГОДИНИ И ЕВЕ КОЈ Е ПОДОБАР! Исповедта на непозната девојка ГИ ШОКИРА СИТЕ: Има само 1 разлика!

Сè почесто можеме да читаме вести за девојки кои се во сериозни врски со драстично постари мажи или за жени кои навистина сакаат помлади момци . Ваквите врски често наидуваат на осуда и негативни коментари, а една девојка, која беше на двете страни, сега го сподели своето искуство.

– И помладите и постарите мажи имаат свој шарм, во зависност од тоа дали ви се допаѓа сигурноста или доминацијата, го избирате вистинскиот. Се разбира, тој не е вистинскиот, но претпоставувам дека секоја девојка го доживува своето момче како вистинско, барем во одреден момент од врската .

Нема да лажам, од 16 години не сум била со дечко во кој бев длабоко вљубена – напротив, имав неколку сериозни врски. Има неколку разлики помеѓу помладите ликови со кои бев и постарите. И да, зборам за вистинска врска, а не за комбинација, one night stand или како и да се вика.

Една година бев со еден дечко кој е 15 години постар од мене. Во тој момент имав 25 години. А сега сигурно размислувате за работи како: „Таа е со него за парите“ или „како може таа да биде со него, тој е како нејзиниот татко“. Но грешите. Бев навистина заљубен, а и тој изгледаше прилично добро.

Се чувствував безбедно со него, тој беше самостоен, живееше без родители, имаше изградена кариера и успеа да направи нешто со својот живот. Со него секогаш знаев што правам. Секогаш ми беше достапен, не ме правеше љубоморна кога на некој ќе му се допаднам, а секој проблем го решававме со мирен разговор. Сексот ни беше прилично добар, па дури и кога не се видовме неколку дена, не размислував дали најде некој друга затоа што „има потреби“. Сè на сè, имавме здрава врска, полна со љубов и разбирање.

А потоа, по неколку месеци по раскинувањето, се дружев со момче кое е шест години помладо од мене. И најсилниот впечаток што го имам од оваа врска е дека постарите девојки ги импресионираат помладите.

Во најголем дел, разликата во години не се забележуваше, не затоа што сум млад, туку затоа што тој рано почна да седи. Не добив впечаток дека е незрел, а ме гледаше како негов врсник. Меѓутоа, неговото фалење не ми избега, а другарите го гледаа како бог бидејќи е со постара девојка.

Од друга страна, не беше сигурен во себе, малку љубоморен, а во некои ситуации брзо можеше да се разлути. Имав впечаток дека сум како трофеј за него да им го покаже на сите. Настрана неколку исклучоци, оваа врска сигурно не беше најлошата во која сум била.

И сега, кога најмногу ве запознав со бившите, време е да ги сумирам моите впечатоци.

Од оваа перспектива, горе-долу го правев истото и со двајцата. Излегувавме на исти места, дури имавме слични муабети, јас се однесував исто и во двете врски. Но, во ниту еден момент не се чувствував безбедно со моето помладо момче, не зборувам за материјална сигурност, иако и тоа е важно. Додуша ниту разбирање.

прељуба, измама, пар, врска, интимност, љубов
ФОТО: PROFIMEDIA

На помладиот не му беше важно дали ќе работам утре во седум или навистина ме боли главоболка, а чести беа коментарите од типот: „Зошто треба утре да одиш на работа кога ќе се чувствуваш подобро со мене во кревет“.

Додека постариот секогаш имаше разбирање, често ми нудеше да ме вози на работа или одеше во аптека да купи лек за мојата главоболка.

Сега, ако треба да бирам помеѓу помлади и постари, постарите секогаш би биле изборот за сериозна врска. Се разбира, помладите ликови не се големо не, само во зависност од тоа што сакате од вашиот живот, соодветно го избирате вашиот партнер.

И време е да се ослободите од стереотипите – затоа пред да си дадете за право да коментирате за пар, ако видите дека е среќен, само гризнете го јазикот – заклучила оваа девојка.