(ВИДЕО) НЕВИДЕН ПОТЕГ! Млад Словенец прелетал неверојатни 247,5 метри!

Ски скокови – спорт кој беше исклучително популарен на Балканот пред 10-20 години. Тоа е и денес, но во многу помала мера.

Љубителите на зимските спортови ја сакаат турнејата Four Ski Jumps, а оние кои сакаат адреналин уживаат во ски летовите.

Ова е приказна за ски-летач кој направил нешто што ретко се гледа.

На натпреварот во Клум, Жига Јелар (25) на тренинг прескокна неверојатни 247,5 метри. Замислете некој да лета речиси 250 метри…

Погледнете:

За жал, минималниот контакт со снегот при слетувањето го чинеше рекорд младиот Словенец! Правилата се строги и забрануваат секакво допирање на снегот со раце. Неговиот резултат не беше признаен… За жал.

Ќе додадеме дека светскиот рекорд во ски скокови го држи Штефан Краф и го постави во 2017 година кога прелета 253,5 метри во Викерсунд.