Три пати клиничка смрт, повеќе од сто успивања! Деа Ѓурѓевиќ оди на 22 операција! Водителката 4 години се бори да си ја врати раката!

Водителката Деа Ѓурѓевиќ на 7 февруари 2019 година доживеа тешка сообраќајна несреќа, кога во неа удри автобус пред КБЦ „Д-р Драгиша Мишовиќ“. Деа беше влечена од автобусот неколку метри и во таа прилика ја загуби раката која хируршки беше споена и се уште се бори и закрепнува, а сега потврди дека има уште една операција по ред.

Деа излегла на вечера со мајка си и момчето Младен Мијатовиќ за да го прослави фактот дека ја преживеала оваа страшна несреќа, а потоа открила дека нејзината борба се уште трае, а денеска повторно ќе биде оперирана.

  • И по четири години, по најголемата борба во животот, се смееме. Се е совладано со смеа и семејство. Веќе утре ме очекува нов предизвик, нова операција. И ќе помине. Сигурна сум дека мојата здравствена состојба ќе биде уште подобра по оваа интервенција и дека уште повеќе ќе се смееме. Сите заедно. Верувајте во себе и бидете храбри. И со нетрпение го очекуваме секој нов ден. Ќе се видиме наскоро. Биди безбеден за мене – рече насмеана Деа.

Убавата водителка неодамна откри дека досега имала 21 операција, но преживеала три клинички смртни случаи.

  • Имав 21 операција, три клинички смртни случаи, повеќе од 100 успивања… Бев на морфиум 24 часа и толку ме болеше што сепак примав лекови против болки. Не можев да мрднам од сите повреди и скршеници што ги имав. Мојот посттрауматски синдром беше многу интензивен и затоа често го поминував времето со психијатар – изјави Деа, која редовно повикува на безбедност во сообраќајот, но и истакнува дека мора да се обезбедат привилегии за лицата со попреченост, како и дека тие мора да бидат обезбедени услови за нормален живот.