Активен Таг

Макс Верстапен

ВЕРСТАПЕН НЕЗАДОВОЛЕН: “ Не гледам поента во новиот формат на квалификации, подобро е да се работи…

Макс Верстапен го критикуваше новиот формат на квалификации. Како што претходно беше објавено, на Големата награда на Емилија Ромања, пилотите ќе користат „тврди гуми“ во првиот квалификациски сегмент, „средно тврди“ во вториот и „меки“