Активен Таг

Прага

Илјадници луѓе излегоа на улица барајќи оставка од премиерот: “Фашисти! Симнете го украинското…

Илјадници луѓе протестираа против чешката влада и сиромаштијата во Прага во саботата, на собирот „Чешка против сиромаштијата“ организиран од нова политичка партија. „Се собравме денеска да изразиме револт против сиромаштијата“, им кажа