Активен Таг

Јенс Столтенберг

Столтенберг предупредува: “Бахмут може да падне во наредните денови, но тоа нема да значи пресврт во…

„Источноукраинскиот град Бахмут, кој е во центарот на неколкумесечниот конфликт, е под притисок на руската армија и руската паравоена група Вагнер. Градот би можел да падне во наредните денови“, предупреди денеска генералниот секретар на