Активен Таг

климатски промени

ОН со сериозно предупредување: Бројот на големите шумски пожари низ светот драстично ќе се зголеми…

Бројот на големите шумски пожари низ светот драстично ќе се зголеми во наредните децении поради глобалното затоплување, а владите не се подготвени за справување со последиците од уништувањата од таквите екстремни пожари, предупредија ОН.