Активна Категорија

World

Успешно тестиран вселенскиот топлински штит „ЛОФТИД“

Целата мисија траеше околу два часа. Топлинскиот штит беше испратен заедно со метеоролошкиот сателит „Џоинт полар сателајт систем“ (ЏПСС), којшто беше успешно поставен во поларната орбита. Американската вселенска агенција НАСА успешно